Textillita er et fælles projekt mellem to dygtige og i tekstilbranchen erfarne litauiske kvinder, hvis livsstil altid har været baseret på kreativitet, selvstændighed og individualitet. Deres fælles ideer om miljø, livskvalitet og arbejdsmetoder samt deres fagkundskab har ført disse aktive kvinder sammen, og ”Textillita” er siden da blevet en stor succes. naturligt tøj kun fra TEXTILLITA ”Textillita” fremstiller og sælger klassisk og nutidigt tøj til kvinder, mænd og børn. Alt tøjet laves i kvalitets- og naturmaterialer som 100% hør, uld og blandinger af hør og uld.Lad din krop ånde i naturligt tøj ! Kontakt | Ringstørrelser | Salgsvilkår | Venner

Ravsmykker: her kan du købe ravvedhæng, ravøreringe og ravkæder

Velkommen til web-butik af vores ravsmykker. Smykkerne er fremstillet enten af rav alene eller af rav beslået med sølv og messing

P7310153.jpg
Ravvedhæng i vandrav

Lidt om rav


Rav er hærdet harpiks, som dannes på nåletræer. Harpiksen er gennem mange millioner år forstenet til et organisk materiale og består af kulstof, brint og ilt i varierende forhold, dog med overvægt på kulstof. 


Rav har forskellig alder, og man mener, at verdens ældste rav er ca. 230 millioner år gammelt. Den mest betydningsfulde forekomst af rav findes i Baltikum. Det baltiske rav er dannet i tertiærtiden, som ligger mellem 30 og 50 millioner år tilbage.   


Det baltiske rav kan have forskellige farver og varierer mellem råhvid, gul, grøn, brun, orange og sort. Det kan også være blåt, hvilket er særdeles sjældent. Den store farvevariation skyldes forskelle i ravets tilblivelsesmiljø. Desuden er variationen stor med hensyn til gennemsigtighed. Det vil sige, at en del rav har et glasagtigt udseende, mens andet nærmest ligner sten. Dertil kommer naturligvis alle mellemstadierne. Alt i alt er der tale om en fantastisk variation, som netop er med til at gøre rav velegnet som smykkemateriale.


foto_papuosalai__001.jpg
Messing broche med rav

Rav var kendt som smykkesten helt tilbage til forhistorisk tid. I Tacitus bog ”Germania” fortælles, at balterne (Aestii) samlede på rav. 


I følge en litauisk legende er rav stykker af havfruen Jurates slot, som himlens hersker Perkunas havde slået i stykker. Han ville hævne sig på Jurate, fordi hun forelskede sig i en almindelig fisker ved navn Kastytis.